Videres is in 2018 door Wendy Verschoor opgericht vanuit het geloof dat er in de vastgoedsector behoefte is aan onafhankelijk, specialistisch advies op strategisch niveau. Videres staat voor advies met oprechte interesse, passie & enthousiasme, onafhankelijkheid en lef.

Wendy is een vastgoedspecialist en -bestuurder met bijna 20 jaar ervaring in het adviseren van klanten op het gebied van onroerend goed en asset management. Ze heeft diepgewortelde ervaring in het werken met institutionele beleggers (zoals pensioenfondsen, verzekeraars en beleggingsfondsen), vermogensbeheerders, vastgoedontwikkelaars, woningcorporaties, zorginstellingen, centrale en decentrale overheden en eindgebruikers met strategische vastgoedvraagstukken.

Voordat Wendy Videres oprichtte was zij als bestuurder actief bij CBRE Nederland als Head of Client Care en bij Arcadis Nederland als directeur Gebouwen. Tevens was ze voorzitter van de Supervisory Board van het Centrum Veilig Wonen (CVW). Daarvoor was ze als director Real Estate Advisory verantwoordelijk voor de vastgoedadviespraktijk van PwC Nederland.  Wendy heeft een sterke staat van dienst voor wat betreft het leveren van integrale advisering over (portefeuille)strategie, organisatie-inrichting, risicomanagement, regelgeving en operationele vraagstukken op het gebied van vastgoed, financiën en investeringen.

Wendy heeft de afgelopen jaren actief bijgedragen aan het verhogen van het kennisniveau van de sector. Wendy publiceert en spreekt regelmatig op het gebied van vastgoed en ethiek. Tevens is zij docent aan de Amsterdam School of Real Estate en TIAS School for Business and Society.